Започна водоподаването към Свищов, Вардим и Царевец В неделя екипите ще продължат работата си по отстраняване на аварията

Професор Весела Кънчева от София: Доктор Емилова е истински природен лекар Да си здрав е естествено състояние, забравено от модерния човек

Движението за тирове е ограничено на ГКПП „Калотина“ от сръбска страна заради срив

Българин нахлу с мачете в ресторант в Истанбул, полицията го уби (ВИДЕО)

Фандъкова: При най-малък дисбаланс в София, спираме водоподаването към Перник

Бурак Йозчивит стана значим исторически герой

Скенер ще изследва дали армировката на взривения блок във Варна не се е деформирала

Арестуваха мюфтията на „Ислямска държава“

Бум на хепатит в областите Стара Загора и Хасково, повечето болни са деца

Иран ще предостави на Украйна черните кутии на сваления самолет

Министър Танева : Продължаваме да търсим подкрепа от държавите за запазване на Националната преходна помощ

Арбанашката църква „Св. Атанас” прие първата си служба от десетилетия насам Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи богослужението

Неизвестни обраха митницата в Благоевград

Свищов и две села остават без вода заради авария Екипи на ВиК работят по отстраняването й

5 хитри начина да свалите „празничното“ тегло Без строги режими и изтощителни тренировки

Вдовецът от Лисец, загубил жена си и двете си деца при пожар, се съмнява във версиите на разследването

Преди месец жена и двете й деца загинаха при пожар в ловешкото село Лисец. Основната версия за инцидента е късо съединение в остарялата електрическа инсталация. Според вдовеца Атанас Митков обаче това не може да е вярно, а през последния месец са били изнесени много неверни данни.

Инсталацията била подменена преди девет години, каза Миков пред БТВ и посочи, че от следствието са гледали кабелите на външното осветление, което не се използва и които действително са били стари.

Във фаталната нощ от ЧЕЗ пък не успели да спрат тока цял час. Напрежението в Лисец никога не е в нормите, непрекъснато горят електроуреди. Инфраструктурата на енергото не е подновявана в селото, добави Митков.

Той разказа, че е подал сигнал за пожара малко след 2 ч., а пожарникарите са влезли в стаята, в която били съпругата и децата му, едва след 4:30 – 5 ч. Междувременно те са се задушили.

По думите му, служителите му казали, че семейството му не е в къщата, затова той го търсел из селото.

Самите пожарникари не били подготвени технически и физически – нямали каски и огнеупорни дрехи, били с малки кислородни бутилки и се налагало да излизат често от сградата.

Освен това се твърди, че дървено стълбище е спомогнало за разпространяването на огъня, а стълбището всъщност е… бетонно.

Много неверни данни бяха дадени, никоя институция не ме потърси за нищо, следствието не ме потърси – сам отидох да дам показания, каза Митков пред БТВ.

Днес той живее при родителите си в Ловеч – в двустаен апартамент. Сестра му му купила дрехи, а за погребението помогнали близки и работодатели – неговият и на загиналата му съпруга.

Искам отговори защо стана така, каза Митков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.