Вежди Рашидов за медийния закон: Няма нищо по-нормално от това да се знае кой какво притежава

"Олигарсите се изградиха при Беров. Знаете, че бях приятел с Илия Павлов, ходил съм на вечери в Боровец. Ако напиша книга, ще стане страшно, така че се молете да не живея дълго". Това заяви по-рано днес от парламентарната трибуна Вежди Рашидов в отговор на обвинения от лидера на БСП Корнелия Нинова.

"Кой създаде олигарсите - не е честно човек от една партия, която много години управляваше държавата, да хвърля думи срещу една много по-нова, по-млада партия", обясни думите си Рашидов по БНТ, намеквайки за БСП.

"Бях приятел на Илия Павлов без да съм работил във фирмата му. Жена му е само една весела вдовица, а мен всички ме наричат "мултак" без да са съм работил за него", посочи Вежди Рашидов.

Като председател на медийната комисия, той коментира и закона за осветляването на медийни собственици, внесен от депутата Делян Пеевски и приет с мнозинство в парламента.

"Няма нищо по-нормално от това да се знае кой какво притежава, медиите са бизнес. В България медии се правят, за да бъдат финансирани. Нищо лошо не казвам, такава е ситуацията", каза депутатът.

Рашидов коментира и участието на премиера Бойко Борисов в "Шоуто на Слави" през седмицата. "Липсваше ми песента "Няма такава държава", за да е завършено шоуто", каза той.

Коментари

Задължително поле