Вежди Рашидов: Никакъв документ за разрушаване на паметници не съм подписвал

Вежди Рашидов

 

Това са поредните изяви на соросоидите

Нововъзникналата дясна партия „Да, България“ като част от предизборната си кампания обвини бившия министър на културата Вежди Рашидов, че е подписвал документ, с който е разрешил един от четирите изгорели тютюневи склада в Пловдив да бъде разрушен до основи, под предлог че се нуждае от временно укрепване. В кампанията срещу Рашидов се включи и председателят на партията Христо Иванов. Текстът на обвинението бе разпространен от обслужващия този политически кръг сайт „Капитал БГ“.

Потърсен от „Труд за коментар скулпторът заяви:

„Не съм подписвал никакъв документ или разрешение за тютюневите складове в Пловдив, нито за който и да било паметник на българската култура. Такъв документ с мой подпис няма. Всичко останало са лъжи и предизборни компромати“, категоричен е бившият министър.

„В продължение на два мандата аз съм най-дълго управлявалият министър на културата и главното, което съм вършил, е да опазвам самочувствието и достойнството на българската култура и духовност. Имайки предвид кръга от хора, които разпространяват тази клевета - аз отдавна не следя изявите на соросоидни образувания - били те партии, или медии... Все пак жалко за една партия, която в живота си не е съградила нищичко, а тръгва към властта с лъжи и компромати. Ако такива хора ще управляват страната ни - то горката България!“, бе отговорът на Вежди Рашидов.

Коментари

Задължително поле