Вежди Рашидов подкрепи представянето на българско изкуство в Китай

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна днес в зала Запад на Народното събрание с китайска делегация, водена от проф. Фан Диан, президент на Централната академия за изящни изкуства в Пекин. Делегацията е на посещение в България по покана на проф. Николай Драчев, ректор на Националната художествена академия, съобщиха от комисията.

Вежди Рашидов и Фан Диан изразиха задоволството си от активното културно сътрудничество между България и Китай в последните години. Фан Диан поздрави Вежди Рашидов за дейността му за развитието на културния обмен между двете държави, които през 2019 г. ще честват 70-годишнината от установяване на дипломатически отношения.

Г-н Рашидов подкрепи идеите за нови съвместни прояви в различни области на изкуствата. Фан Диан покани председателя на парламентарната комисия по културата и медиите да присъства на откриването на 12 декември тази година на съвместна българо-китайска изложба, организирана от двете художествени академии. За нея в Пекин ще бъде отворена специалната галерия в Императорския дворец в Забранения град, което е израз на голямо внимание към българските таланти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България