Великобритания без Мъри срещу България

Великобритания ще излезе без първата си ракета Анди Мъри срещу България в дебютното издание на турнира АТП къп в Австралия (3-12 януари). Шотландецът обяви, че страда от травма в слабините и няма да е напълно възстановен. „Работих здраво, за да бъда на най-високо ниво за старта на сезона и съм съсипан от това, че няма да мога да го направя“, призна Мъри, който ще пропусне и откритото първенство на Австралия в края на следващия месец.

Двубоят Великобритания - България ще открие надпреварата на 3 януари, като в ролята на първа ракета ще трябва да влезе Даниел Еванс. А Григор Димитров и компания вече са в Сидни и тренира. В нашия състав са още Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. В групата на българите още Белгия с Давид Гофен в състава и Молдова с Раду Албот. За следващата фаза се класира само победителят и най-добрите два тима.

Същевременно Григор говори за пресезонната си подготовка в Монте Карло пред сайта на АТП.

„Винаги съм харесвал това място, защото обръщаш внимание на неща, за които нямаш време в останалата част на сезона – каза Димитров. - Не става дума само за физическа подготовката, но и за психическа.“

Коментари

Задължително поле