Великобритания губи по 500 млн. лири седмично заради Брекзит

Великобритания губи по 500 милиона лири седмично заради решението си да напусне ЕС и загубите нарастват, пише The Observer.

Брекзит вече струва 500 млн. паунда на седмица, според ново проучване - в ярък контраст с обещаният 350 млн. паунда „дивидент", обещан от кампанията за напускане на ЕС.

Това показва, че икономиката на Обединеното кралство вече е с 2,5% по-малка, отколкото би била, ако вотът за оставане беше спечелил на референдума. Публичните финанси са намалели с 26 милиарда паунда годишно, повече от половината от бюджета за отбрана. Това означава загуба от 500 млн. паунда на седмица - цифра, която нараства.

В британските медии се появиха  експлозивни твърдения, че шефът на един британски производител на автомобили е бил закаран с частен самолет, за да се срещне с президента Еманюел Макрон, в опит да бъде убеден компанията да премести производството си във Франция след Брекзит.

Докато някои министри от кабинета настояват за свободна търговска сделка в стил Канада, подкрепата нараства в министерския екип на Мей за сделка, според която Великобритания ще остане тясно свързана с ЕС за ограничен период от време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа