Велико Търново отново се включва в европейската Нощ на литературата

DCIM100MEDIADJI_0021.JPG

За осма година Велико Търново ще се включи в европейската инициатива „Нощ на литературата”. Жителите и гостите на старопрестолния град ще могат да слушат откъси от творчеството на автори от няколко държави като Белгия, Германия, Австрия, Полша, Румъния, Северна Македония, Португалия и Великобритания.

Съвременната и преведена европейска литература ще звучи от 18,00 до 22,00 ч. на 15 май на няколко места в града – Художествената галерия „Борис Денев“, Клуб „Седем“, църквата „Св. св. Петър и Павел“, Австрийската библиотека в ректората на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Литературните откъси ще четат актьорите от МДТ „Константин Кисимов“ Стефка Златкова и Милен Иванов, Елена Димитрова и поетът Александър Николов.

За почитателите на литературата, които ще присъстват на събитието, Община Велико Търново е организирала и томбола с награди – книги, осигурени от издателство „Фабер“.

През настоящата година Европейската нощ на литературата ще бъде отбелязана едновременно в дванадесет български града – Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен. Организатори са посолствата и културните институти на няколко държави, представителството на Европейската комисия в България, културно-информационните центрове и др.

Коментари

Задължително поле