Любимите рецепти на Марина Цветанова Мисис България 2019 оцелява в модния свят с много труд и перфектна организация

Отново горят отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Още една жертва на коронавируса у нас

Соломон Паси: Първото нещо, което можеше да бъде направено, беше да се въведат общоевропейски правила

Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Без зони за платено паркиране в София до 12 април

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Интелигенцията и Църквата Добрата книга, пълна с истина и мъдрост, не е създадена от печатаря, макар че е дело на неговите ръце

Велосипедисти тормозят шоьори и пешеходци

Снимка: Архив

От началото на юли в дежурната част на ОДМВР-Шумен са получени десетки сигнали от водачи на автомобили за велосипедсити, които излизат рязко на пътното платно и са предпоставка за произшествия. Последният инцидент с колоездач е станал в сряда на ул.“П.Парчевич“, където на пешеходна пътека кола е закачила задна гума на велосипед. За щастие никой не е пострадал.

Част от сигналите са за колоездачи, които се движат рисково на задна гума. Те карат велосипедите си между хората по централния бул.“Славянски“.

Водачите на велосипеди са уязвими участници в движението по пътищата, напомнят от полицията. Малкият габарит и липсата на задължителните светлоотразители на велосипедите, както и неизползването на светлоотразителни жилетки от водачите ги прави почти незабележими за останалите участници в движението. Велосипедистът е водач на пътно превозно средство, а тротоарите и пешеходните пътеки не са велосипедни алеи. Ненавършили 12 години деца може да карат колелото си по тротоара, а на пътното платно те трябва да са с придружител, навършил 16 г.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.