Верди, Белини и... Шрек тази седмица в Софийската опера

Радостина Николаева в "Норма" от Белини.

Избор от 5 заглавия има публиката в Софийската опера тази седмица. В програмата са включени две опери, мюзикълът "Шрек" и музикалните приказки "Червената шапчица" и "Трите прасенца". 

Бисер Георгиев в "Атила" 

В четвъртък, на 8 април, е "Атила" от Джузепе Верди. Историята на легендарния хунски владетел ще бъде представена от Бисер Георгиев (Атила ), Венцеслав Анастасов (Ецио), Габриела Георгиева (Одабела), Даниел Дамянов (Форесто), Красимир Динев (Улдино ), Димитър Станчев (Леоне). Диригент ще е Велизар Генчев. 

Радостина Николаева изпълнява легендарната ария Casta diva

"Норма" е една от най-вълнуващите опери на Винченцо Белини. В нея е най-известната ария в света, образец на белкантото - Casta diva ("Целомъдрена богиньо"), с която върховната жрица на друидите Норма моли лунната богиня за мир. На 9 април ще чуем арията в изпълнение на прекрасната Радостина Николаева. В тази постановка на аржентинския режисьор Уго де Ана в ролята на Полионе ще чуем Мартин Илиев, Светозар Рангелов ще е Оровезо, а Гергана Русекова ще бъде Адалджиза. Диригент е Григор Паликаров. 

"Шрек", "Червената шапчица" и "Трите прасенца" през уикенда

Уикендът е посветен на най-младата публика. В събота родителите могат да заведат децата си на "Трите прасенца", весела и красива приказка, поставена от режисьора Юлия Кръстева. Музиката на композитора Александър Райчев ще дирижира Стефан Недялков.  

В неделя, на 11 април, има два детски спектакъла.

Мюзикълът "Шрек" ще се играе от 11 часа. Красивата постановка по анимационния филм на DreamWorks и книгата на Уилям Стайг, с режисьор Уест Хайлър е подходяща не само за деца, но и за техните родители. Талантливата млада звезда на мюзикъла Весела Делчева е в ролята на Фиона, а Шрек се изпълнява от двама артисти Атанас Йонков, Константин Икономов. Игор Богданов е диригент на мюзикъла. 

От 16 часа на 11 април децата може да гледат музикалната приказка на Александър Владигеров "Червената шапчица" по произведението на Шарл Перо с режисьор Юлия Кръстева и диригент Стефан Недялков.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства