„Версаче” се извини за гаф с Китай

Гафът с политически сгрешената тениска на „Версаче” (на снимката) не се размина без последствия, посланичката на марката в Китай - популярната актриса Ян Ми, прекрати отношенията си с компанията.

Изтегля тениски от пазара

Италианската компания за луксозни стоки „Версаче” бе принудена да поднесе извинения, заради гаф с неин продукт, обявил Хонконг и Макао за независими територии, което предизвика гняв в Китай, предаде Би Би Си.

Става въпрос за тениски, на които са изписани различни градове в света, а срещу тях е посочена страната, в която се намират. Например „Милано - Италия” и „Лондон - Великобритания”. Срещу това на Хонконг и на Макао обаче (и двата специални административни райони на Китай) стои „Хонконг” и „Макао”.

Китайските социални мрежи бяха залети от вълна на недоволство срещу политически грешния моден продукт.

„Извиняваме се за този спор. Обичаме Китай и зачитаме териториалния суверенитет на китайската държава”, посочи „Версаче” в специално изявление. От компанията уточниха, че са спрели продажбите на въпросните тениски, а произведеното вече количество е било унищожено.

Художественият директор на модната марка - Донатела Версаче, излезе с подобно извинение, което бе публикувано и в китайската социална мрежа вейбо.

Коментари

Задължително поле