Версия: Изпръскали цял флакон лютив спрей в софийската опера

Полицията работи по нова версия за обгазяването на софийската опера – изпръскан е цял флакон лютив спрей. Разследващите изключват категорично, че става дума за опит за атентат, тъй като няма пострадали, съобщава БТВ. Проверява се обаче кой снощи е бил в сградата. Засега МВР няма заподозрян за обгазяването.

Подозренията са, че може вътрешен човек да е изпръскал цял флакон лютив спрей в операта. Подобни спрейове се продават свободно на пазара, а ако вдишате от този газ е възможно да изпитате парене на очите и дразнене на гърлото - все симптоми, които са усетили евакуираните хора.

Стотици зрители отиват снощи в Софийската опера, за да гледат "Княз Игор". Половин час след началото на представлението хората усещат задушлива миризма и започват да кашлят.

След сигнал за тревога веднага пристигнала пожарната. Актьорът Иво Аръков, който е бил сред зрителите в залата твърди, че никой не е приел насериозно първите призиви за евакуация.

Той споделя, че хората не са послушали първия пожарникар, който е дошъл да помоли всички да напуснат. „Добре че беше втория пожарникар, който да каже, че ситуацията не е шега”, разказа Аръков.

МВР отчете, че всичките 800 души са изведени за 9 минути. Такова нещо никога не ни се е случвало, но видяхме колко бързо можем да реагираме, посочи Вера Петрова - зам.-директор на операта.

Коментари

Задължително поле