Ветеран се ожени за едната от две сиамски близначки

Аби и Британи изглеждат щастливи с младоженеца Джошуа Боулинг.

Момичетата искат да станат майки

Социалните мрежи бяха взривени от изтекло видео с давност три години. Тогава, през 2021-ва, се е състояла странна сватба, за която стана известно едва сега. Ветеранът от американската армия и медицински брат Джошуа Боулинг е сключил брак с едната от две сиамски близначки, живеещи в общо тяло – Абигейл Хенсен. На видеото той и съпругата му изпълняват първия си сватбен танц заедно със сестра й Британи, естествено.

Потребителите на социалните мрежи коментират, че младоженецът целува само едната от близначките, а другата игнорира, и се питат какво ще стане, ако семейството реши да има деца. И законно ли е това семейство изобщо...

Тази година сестрите Хенсен навършиха 34 години, живеят в родната си Минесота и работят като учителки по математика в местно училище. Децата твърдят за тях, че са прекрасни преподавателки. Аби и Британи стават известни през 1996 г., когато участват в шоуто на Опра Уинфри, а след това каналът TLC сключва договор с тях за риалити шоу, в което разказват основни моменти от живота си - от ученическите години до търсенето на работа. Родителите им отказват операция за разделяне на сиамските близначки, защото се страхуват, че една от тях ще умре и смятат, че момичетата трябва да останат едно и да се опитат да живеят пълноценен живот. Лекарите смятат, че сестрите ще умрат в детството, но Аби и Британи ги опровергават и практически не са имали сериозни здравословни проблеми повече от 30 години.

Сестрите Хенсел са от малкото сиамски близнаци, преживели детството.

Въпреки че обитават едно тяло, те са напълно различни индивиди. Имат различни вкусове и предпочитания, здравословни проблеми и усещания. Британи контролира лявата страна на тялото, а Аби - дясната. Когато някой докосне ръката на едната, другата не го усеща. Ето защо, освен трудната социална адаптация, сиамските близначки преминават дълъг път на свикване една с друга и научават да се движат и изпълняват определени действия хармонично и синхронно. Те могат да карат мотоциклет и лека кола.

Независимо от споходилата ги известност, сестрите не желаят да стават част от шоубизнеса. Те завършват колеж, правят пътуване из Европа и заживяват тихо и мирно в Минесота. Така живеят повече от 10 години – до момента, когато видеото от сватбата вижда бял свят. Колкото до въпроса дали могат да имат деца, лекарите са категорични: да, могат. Те имат две глави, две ръце, два крака, два гръбначни стълба, три бели дроба, две сърца, три бъбрека, един черен дроб, два стомаха, но обща кръвоносна, отделителна и репродуктивна система. И двете искат да станат майки.

В интервю Британи заявява, че желанието им да станат майки е техен личен въпрос и те няма да правят шоу от това. „Не трябва целият свят да знае с кого се виждаме, какво правим и кога точно планираме да имаме деца“, обяснява тя. 
Историята познава няколко примера, когато сиамски близначки раждат деца. Един от най-известните случаи е на Жозефа и Роза Блажек, родени в края на 19-и век в Бохемия, днешна Чехия. Те са имали отделни матки и на 32 г. Роза ражда напълно здрав син. И двете сестри получават кърма, с която хранят бебето.

Уморени от пороя непоискани съвети, нетактични въпроси и подигравки, сестрите Хенсел нарушиха мълчанието си в социалните мрежи. „Това е послание към всички наши хейтъри. Ако не харесвате това, което правим, но продължавате да следите живота ни с интерес, пак се смятате за наш фен“, казаха сестрите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица