Виена ще танцува валс с Пловдив

Виена ще танцува валс с Пловдив на сцената на Античния театър на 8 и 9 септември от 20 часа, когато в града под тепетата ще се проведе международният музикален фестивал „Тримонтиада-2017”.

Първата вечер на неповторимото двудневно преживяване поднася три изключителни дебюта под диригентските палки на Виолета Стоянова, Пламен Продавон и Рани Калдерон. Първият и най-вълнуващ от тях е концертът на пловдивския младежки камерен оркестър "Франк Мартен Плейърс". След множество изяви в по-малки концертни зали и в концерти на Национално Радио Пловдив, настъпи часът „Франк Мартен Плейърс” да концертира на една от най-величествените сцени в Бъгария – Античния театър в Пловдив.

Вторият дебют ще  поднесат първокласните музиканти от Виенския камерен оркестър, които безотказно завоюват световни сцени , но все още не са гастролирали на древната арена на Трихълмието в Пловдив. Третата атракция е недостижимата австрийска императрица Елизабет "Сиси", интерпретирана от Роми Шнайдер в легендарния филм "Сиси", превръщащ театъра в концертно кино.

През втората фестивална вечер на „Тримонтиада-2017” публиката ще види и чуе още едно неподражаемо събитие. За пръв път в историята си Виенският камерен оркестър покани млади таланти от Пловдив и ще ги приеме в редовете си. Това са шест младежи и деца победители в специално проведен за целта конкурс и членове на МКО "Франк Мартен Плейърс":  челистите Йордан Вичев и Радослав Ненчев и цигуларките Стела Мандева, Радостина Стоянова, Амелия Станчева и Ева Фей МакГонагъл. Най-малките сред тях са едва 12-годишни.

Компетентно подбраната програма включва и участието на пловдивската пианистка Галина Врачева, известна по целия свят с нейните концертни импровизации, виртуозното сопрано Марена Райхел от Виена и австрийският композитор Паул Хертел. Акценти в програмата на двудневния фестивал в Пловдив ще бъдат Виенски валсове на Щраус, Полка на Цикан, малко известно произведение от Ланер, посветено на Моцарт, оркестровата сюита към филма "Императрица Елизабет-Сиси" на Паул Хертел, "Семпла симфония" на Бритън, клавирни концерти на Моцарт и Хертел, български произведения и още куп изненади, твърдят организаторите.

Цените на билетите за „Тримонтиада-2017” на Античния театър варират от 20 до 70 лева. Предлага и промоционален комбиниран билет за двете вечери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства