Виетнам задържа двама души заради камиона-ковчег в Есекс

Виетнамската полиция арестува двама души за трафик на хора във връзка със смъртта на 39 мигранти, чиито тела бяха намерени в камион във Великобритания, като се предполага, че повечeто от тях са виетнамски граждани, съобщи AFP.

Първоначално жертвите са били идентифицирани от британската полиция като китайски граждани, но сега се смята, че повечето са виетнамци, след като семейства в Централен Виетнам казаха, че техните близки са изчезнали и нямат връзка с тях.

Виетнам заяви, че в петък са арестувани двама души заради предполагаемо участие в случая, което е разкрило опасностите от незаконния трафик на хора от Виетнам до Европа.

Много от предполагаемите жертви произхождат от провинция Ха Тин, където полицията арестува двама души във връзка със "случая на 39 загинали, намерени в контейнер на камион във Великобритания", се казва в изявление на полицията в Ха Тин в Централен Виетнам.

Те са обвинени в "организиране и посредничество за други хора да заминат в чужбина и да останат там нелегално", се казва в доклада.

Коментари

Задължително поле