Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Край на схемата с фиктивни строежи

Внесох в регионалното министерство предложения за първия пакет от мерки за промяна в законодателството, който да доведе до затваряне на вратички съществуващи в закона, които позволяват на някои недобросъвестни инвеститори да злоупотребяват. На първо място са изискванията за т.нар нежилищни сгради - общежития, апартаментни хотели, ателиета, за които има по-ниски изисквания за отстояния, както и за паркиране. Затова искам да се направят законови промени, които да не позволяват злоупотреби с тези възможности”, каза пред “Труд” столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 

 

Спазване на закона е единственият начин да развиваме градовете

С промените в ЗУТ ще защитим правата на крайните клиенти, казва главният архитект на София Здравко Здравков в интервю за "Труд".

 

 

 

ТЕЛК трябва да умре, за да живеят хората с увреждания

Това е една социалистическа уравниловка, която отказва да прогледне отвъд формалната медицинска диагноза и да съзре човешката съдба - коментар на Петър Кичашки.

 

 

 

Атанас Добрев - Пето поколение лидер

Силует на главния изпълнителен директор на “Виваком” Атанас Добрев

 

 

 

 

Ще седне ли Пенс в стола на американския президент

В Белия дом има определен служител, който се противопоставя на „лудите идеи“ на Доналд Тръмп и се твърди, че е подкрепен от вицепрезидента на САЩ Майк Пенс. Това е посочено в книгата „Предупреждение“ от определен анонимен служител на американската администрация. Пенс с думи запазва лоялност към шефа си, но фигурата му представлява голям интерес в условията на политическата криза, която се развива във Вашингтон. - анализ на Александър Братерский, Gazeta.ru.

Коментари

Задължително поле