Вижте акцентите от броя на вестник „Труд“ в събота, 17 юни 2017

Симеон II празнува 80 сред обич и почит

02-3-marka

Симеон Сакскобургготски отпразнува 80-годишен юбилей, заобиколен от гости със „синя кръв”, политици, дипломати и бизнесмени. От 18:00 до 20:30 часа царят приемаше поздравления от дошлите на празника в резиденция „Врана”. Опашката се извиваше през целия двор пред двореца. Трима президенти поздравиха Сакскобургготски – Петър Стоянов, Георги Първанов и Румен Радев. Подаръкът на настоящия държавен глава изненада царя и го развълнува.

ДАНС подхваща Лозан Панов, не подал имотна декларация

04-1

Сигнал в ДАНС и Националната агенция по приходите ще подаде Сметната палата срещу председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Звеното е длъжно да направи това по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, след като магистратът не е подал декларация за своето и на семейството си имотни състояния. Панов е единственият представител на съдебната власт, който не е спазил закона

Технически комитет решава съдбата на киселото мляко

3

Последна дума за съдбата на киселото мляко има Технически комитет 32 “Селскостопански и хранителни продукти” към Българския институт за стандартизация (БИС).

С бурни дебати премина обсъждането в БИС за “Предложение за изменение на БДС 12:2010”, което касае промяна в кофичките на киселото мляко. Експерти, НПО-та и млекопреработватели се обявиха против предложението да се използва полипропилен, вместо полистирен, внесено от гръцка компания.

14 г. затвор по делото „Кукла на верига“

11-1

Присъда от 14 години затвор получи бившият продуцент на някогашното тв предаване “Блясък” Пламен Митрев. Софийският окръжен съд го призна за виновен за отвличания, изнасилвания и предоставяне на жени за развратни действия, извършени преди 20 години. Делото, станало известно под името “Кукла на верига” засега приключва само на първа инстанция.

 

Анализът на „Труд“: Записки по исторически наивизъм

13-kuti

Мажоритарните избори през 1923 година и сега през погледа на Христо Карастоянов.

 

 

 

Големият съботен хороскоп: Каква е ползата от зодиите като приятели?

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България