Вижте акцентите от броя на вестник „Труд“ в петък, 28 юли

Режат лятната ваканция

06-1

По-дълги ваканции и седмица по-кратко лято за учениците предвижда графикът, предложен от Министерството на образованието и науката за следващата учебна година. Ваканциите са традиционните – есенна, коледна, междусрочна и пролетна. Есенната ще е с ден по-дълга от миналата година – от 28 октомври до 1 ноември, коледната за учениците до 11-и клас ще е с 4 дни повече – от 23 декември до 7 януари

 

Бламираха ГЕРБ
за зам.-шефове на КФН

04-1

За първи път в 44-ото НС коалиционният партньор Обединените патриоти бламираха предложение на ГЕРБ. Националистите гласуваха “въздържал се” и провалиха избора на заместник-председатели на Комисията за финансов надзор (КФН). “За” двамата кандидати гласуваха едва 90 депутати, 110 бяха “против” и 15 се въздържаха.

 

1000 лв. глоба за каране
в аварийна лента на магистралата

05-1

Шофирането в аварийната лента на магистрала да се наказва с 1000 лева глоба и 3 месеца отнемане на книжката. Санкцията се приравнява към тази, която в момента се налага на водач, който кара в насрещното платно на аутобана. Това е една от идеите за промени в Закона за движение по пътищата (ЗДвП), приети по принцип от депутатите в Транспортната комисия на последното им заседание преди лятната ваканция.

 

И Витоша е цяла, и Вардар си тече…

13-kuti

ВМРО-ДПМНЕ ще се опита да провали споразумението – анализ на Костадин Филипов

 

 

 

Божидар Данев, изпълнителен председател на БСК, пред „Труд“: Крайно време е да падне таванът на пенсиите

божидар данев

Клас „прослужено време“ е дискриминация към младите

 

 

 

 

Гюле гюле, посланик Гьокче!

12-2

Орисникът на ДОСТ отива в Гватемала, но не е ясно това, което посади у нас, как ще порасне
– коментар на Емил Спахийски

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.