Вижте бронираните джипки, с които ще возят премиера Борисов във Вашингтон (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов показа във фейсбук бронираните джипове на американските служби, които ще превозват българската делегация по време на посещението във Ваингтон. В предната част на огромните машини могат да се видят националните флагове на САЩ и България.

Първият ангажимент на Борисов във Вашингтон е поднасянето на венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“. Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян. Премиерът Борисов ще проведе и среща с представители на американския бизнес в сградата на Американската търговско-промишлена палата.

Най-важният момент от визитата е срещата на българския министър-председател с президента на САЩ Доналд Тръмп.

В рамките на разговора им в Белия дом, премиерът Борисов и президентът Тръмп ще обсъдят стратегическото партньорство между двете страни и развитието на двустранното сътрудничество, отбелязвайки силните и трайни отношения, които съществуват между България и САЩ. Акцент ще бъде поставен върху начините за засилване на общите за двете страни интереси в областта на сигурността в контекста на северноатлантическото партньорство, върху енергийната диверсификация, както и върху други актуални теми.

Коментари

Задължително поле