Вижте как посрещнаха президента Румен Радев в Армения (СНИМКИ)

Президентът Румен Радев бе официално посрещнат в Армения. Той е на двудневно посещение в страната по покана на неговия колега Серж Саргсян.

В рамките на визитата ще бъдат обсъдени перспективите за развитие на двустранните отношения между двете държави.

Очаква се в присъствието на президентите Румен Радев и Серж Саргсян да бъдат подписани редица двустранни споразумения: за взаимна защита и обмен на класифицирана информация; Програма за сътрудничество в областта на културата за периода 2017-2019 г.; Спогодба за регулиране на трудовата миграция; Споразумение за сътрудничество в областта на информационните технологии и съобщенията, след което държавните глави на България и Армения ще дадат съвместна пресконференция.

В рамките на посещението си президентът Румен Радев ще проведе срещи с председателя на парламента Ара Баблоян, с министър-председателя Карен Карапетян, както и с Негово Светейшество Карекин Втори, Върховен Патриарх и Католикос на всички арменци. В Ереван Румен Радев ще бъде гост на 131-во Основно училище „Пейо Яворов“. В учебното заведение президентът ще участва в откриването на кабинет за интерактивно обучение и в представянето на книга, посветена на големия български поет Пейо Яворов. По-късно през деня президентът Радев ще посети Центъра за креативни технологии „Тумо“ в арменската столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика