Вижте как татуировките скриват белези 

Хората се татуират по различни причини. Много от тях украсяват тялото си, защото е модерно. За други тези рисунки имат сантимент – напомнят им за нещо или за някого. Трети лягат под иглата по друга причина - за да скрият нещо, което носи неприятен и болезнен спомен, а именно - белези.

Много хора имат белези от операции, травми или ухапвания от животно. Често те искат да ги скрият или маскират. Поради тази причина решението, което те намират е направата на татуировка. По този начин нараняванията ще се скрият под мастилото, а споменът за болката по-лесно ще избледнее. Със сигурност ще се удивите колко умело са скрити някои спомени на миналото под красивите телесни рисунки.

Понякога татуистите отказват да работят върху белези, тъй като това е особено трудно и сложно поради различни кожни текстури. Това, от своя страна, ускорява избледняването на мастилото с течение на времето. Други обаче се опитват да направят добро и да помогнат на тези, които имат нужда да забравят. От друга страна, твое е и предизвикателство за артиста, защото изкисква креативност и умения.

Дизайнът на татуировката върху конкретния белег, който е останал след травматично преживяване, може дори да помогне на човека да го преодолее психически и най-накрая да намери своя мир.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл