Вижте резултатите във Варна, Плевен, Велико Търново, Благоевград, Русе, Пазарджик, Бургас и Хасково

Снимка: Денислав Стойчев

Оспорван първи тур на местните избори - това показват първите прогнозни данни от екзитпола на агенциите "Маркет линкс" и "Алфа рисърч". На балотаж ще бъдат определени новите кметове в почти всички големи градове в страната.

Във Варна Иван Портних (ГЕРБ) е на крачка от победа на първи тур с 49,5%. Анелия Клисарова от БСП е с 16,1%, а съвсем близо - с 15,9% е Костадин Костадинов от "Възраждане", според Алфа Рисърч.

В Благоевград кметът Атанас Камбитов (ГЕРБ) ще се бори с независимия Румен Томов, след като първият взе 31%, а вторият - 22,3%.

По данни на Алфа Рисърч в два големи града ГЕРБ изостават на първи тур - в Плевен Георг Спартански има около 15% преднина пред представителя на управляващите Мирослав Петров - 43,4% срещу 29,2%, а в Русе социалистът Пенчо Милков има над 6% аванс пред Диана Иванова (32,5% срещу 26,1%).

В Пазарджик ГЕРБ остават извън битката за кметския пост - там издигнатият от местна коалиция Тодор Попов ще се изправи срещу социалиста Благо Солов, според Маркет линкс.

Според Алфа Рисърч двама от изявените кметове на ГЕРБ печелят с лекота на първи тур - Даниел Панов във Велико Търново и Димитър Николов в Бургас са с по над 60 на сто подкрепа, а Хасково ще има нов кмет, след като Добри Беливанов остана извън челната двойка. Там са Станислав Дечев (ГЕРБ) и Коста Стоев (БСП).

Коментари

Задължително поле