Вижте с кого се срещна премиерът Борисов през последната седмица

Бойко Борисов и Кийт Крак разговаряха в петък.

Днес стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е дал два положителни PCR теста за коронавирус, след като само преди два дни, въз основа на две отрицателни проби - в четвъртък и в петък, столичната РЗИ отмени карантината, която му беше наложена заради контакт със зам.-министър Николай Нанков, който е с COVID-19.

Въпреки това, всички срещи и публични прояви на министър-председателя за предстоящите дни бяха отменени в петък. Тогава премиерът обяви, че е дал отрицателен тест, но е решил да се самоизолира. 

Самият тест е направен малко преди Борисов да се срещне с делегация от САЩ. На срещата бяха подписани ключови документи в сферата на сигурността на 5G мрежите и на ядрената енергия за граждански цели. В разговорите участва и държавният секретар Майкъл Помпео, но чрез видеоконферентна връзка.

В състава на американската делагация, която пристигна у нас бяха заместник-държавният секретар Кийт Крак и помощник-държавният секретар в Бюрото по международна сигурност и неразпространение към Държавния департамент на САЩ Кристофър Форд. Борисов и Карк имаха лична среща по-рано през деня.

Ден по-рано, в четвъртък, българският министър-председател проведе среща с помощник държавния секретар на САЩ по политико-военните въпроси Кларк Купър, на която беше обсъдено стратегическото партньорство между България и САЩ и сътрудничеството в областта на отбраната.

В сряда премиерът участва в редовното правителствено заседание заедно с министрите от кабинета.

Миналата неделя (18 октомври) Бойко Борисов беше на обиколка из Смолянско. Той посети Широка лъка, където се срещна с кмета Васил  Седянков и инспектира изграждането на ГКПП „Рудозем-Ксанти“. На обекта с него бяха зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, финансовият министър Кирил Ананиев и областният управител на Смолян Недялко Славов.

Коментари

Задължително поле