Община си купи Великденски кабриолет

500 фазана красят ловните полета край Балчик

Красимир Вълчев: Намалихме с 60% приема в специалност „Икономика“ в сравнение с 2015 г., като най-малко е намалението за УНСС – с над 20%

Ажурени и манастирски яйца наредиха в Етнографския музей във Варна Великденската изложба е съвместна с музеите на Велинград и Ихтиман

Депутатите излязоха във ваканция до 8 май

Българин е обвинен за фалшива бомбена заплаха срещу небостъргач в Мадрид (ВИДЕО)

Премиерът Борисов за скандала с имотите: От ГЕРБ всички до един подадоха оставки, за другите партии – те си отговарят

ТИР изгоря на магистрала „Тракия“ край Вакарел

Съдят глухонямо момче, убило жена

Сръндак с отрязана глава открили горски стражари Дивечът е собственост на ловното стопанство „Воден”

Момче на 19 години пострада, след като 17-годишен без книжка катастрофира в Русе

Облагане при наемане на чужденци и ДДС при ремонт

Варненски ортопеди имплантираха последен модел раменна става

Пожарникари от Сливен спасиха заклещена в ограда сърна

Учредиха награда „Валери Петров”

ВиК-Шумен с внесен временен управител

Снимка: Цветелина Георгиева

Бившият шеф на ВиК-Ловеч Илиян Илиев беше избран от извънредно общо събрание в петък да оглави временно ВиК-Шумен. До тук се стига, за да бъде освободен от поста досегашният шеф, който подаде оставка. За поста беше насрочен конкурс с един допуснат кандидат, но той се провали, сега ще има нова процедура.
Илиев беше предложен от представителя на държавата, която има 51% във водното дружество и логично спечели поста. За него е гласувал и представителя на шуменската община Венец в общото събрание и така изборът става с 53%.

В четвъртък на сесия Общинският съвет в Шумен излезе с решение шефското място да бъде заето от съветника Иван Ламбов, но на събранието на ВиК той е получил 53% отрицателен вот и само 25% са гласувалите „за“.

Представителите на общините в общото събрание не са удовлетворени, че външен за града и региона човек, за когото не знаят нищо, ще ръководи толкова значимо дружество. Дори прогнозите са, че ако се яви на конкурса, той ще бъде бъдещият постоянен шеф на ВиК-Шумен.

Сега предстои да стане ясно дали новият управител ще коригира цената на водата под 3,40 лв. за кубик. При посещението си в Шумен зам.министър Николай Нанков заяви, че именно това са очакванията към новия управител.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.