Пишете, рисувайте, творете за гората – СИДП ще публикува всички творби

Борисов: Всички сме на едно мнение – ПСР е най-надеждният тест за коронавирус Пикът на болестта ще е след 2-3 седмици, заяви премиерът

Какво е по-страшно от китайската азбука?

Кметът Фандъкова: Най-пострадалият сектор в София е транспортът

Проф. Коста Костов: Приложените досега мерки срещу коронавируса са наложителни (ВИДЕО)

Вучич обяви полицейски час в Сърбия до понеделник на обяд

Ето кои са симптомите на Covid-19, наблюдавани от българските медици

Валежите спират, очакват се температури до 14 градуса

САЩ са платили за медицинската помощ от Русия в борбата с COVID-19

30 вече са излекуваните от Covid-19 у нас, има два смъртни случая (ВИДЕО) 28 са новите положителни проби за коронавирус, общо стават 477

Парламентът ще разглежда днес предложението за удължаване на извънредното положение

141 години от обявяването на София за българска столица

Потенциална ваксина срещу COVID-19 е била тествана успешно върху мишки в САЩ

Европарламентът с извънредна пленарна сесия на 16 и 17 април

Заразените с коронавирус по света са над 1 милион

ВиК-Шумен с внесен временен управител

Снимка: Цветелина Георгиева

Бившият шеф на ВиК-Ловеч Илиян Илиев беше избран от извънредно общо събрание в петък да оглави временно ВиК-Шумен. До тук се стига, за да бъде освободен от поста досегашният шеф, който подаде оставка. За поста беше насрочен конкурс с един допуснат кандидат, но той се провали, сега ще има нова процедура.
Илиев беше предложен от представителя на държавата, която има 51% във водното дружество и логично спечели поста. За него е гласувал и представителя на шуменската община Венец в общото събрание и така изборът става с 53%.

В четвъртък на сесия Общинският съвет в Шумен излезе с решение шефското място да бъде заето от съветника Иван Ламбов, но на събранието на ВиК той е получил 53% отрицателен вот и само 25% са гласувалите „за“.

Представителите на общините в общото събрание не са удовлетворени, че външен за града и региона човек, за когото не знаят нищо, ще ръководи толкова значимо дружество. Дори прогнозите са, че ако се яви на конкурса, той ще бъде бъдещият постоянен шеф на ВиК-Шумен.

Сега предстои да стане ясно дали новият управител ще коригира цената на водата под 3,40 лв. за кубик. При посещението си в Шумен зам.министър Николай Нанков заяви, че именно това са очакванията към новия управител.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.