ВиК-Шумен с внесен временен управител

Снимка: Цветелина Георгиева

Бившият шеф на ВиК-Ловеч Илиян Илиев беше избран от извънредно общо събрание в петък да оглави временно ВиК-Шумен. До тук се стига, за да бъде освободен от поста досегашният шеф, който подаде оставка. За поста беше насрочен конкурс с един допуснат кандидат, но той се провали, сега ще има нова процедура.

Илиев беше предложен от представителя на държавата, която има 51% във водното дружество и логично спечели поста. За него е гласувал и представителя на шуменската община Венец в общото събрание и така изборът става с 53%.

В четвъртък на сесия Общинският съвет в Шумен излезе с решение шефското място да бъде заето от съветника Иван Ламбов, но на събранието на ВиК той е получил 53% отрицателен вот и само 25% са гласувалите "за".

Представителите на общините в общото събрание не са удовлетворени, че външен за града и региона човек, за когото не знаят нищо, ще ръководи толкова значимо дружество. Дори прогнозите са, че ако се яви на конкурса, той ще бъде бъдещият постоянен шеф на ВиК-Шумен.

Сега предстои да стане ясно дали новият управител ще коригира цената на водата под 3,40 лв. за кубик. При посещението си в Шумен зам.министър Николай Нанков заяви, че именно това са очакванията към новия управител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България