Екатерина Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още тази година

Произвеждат 50 хиляди кубика сняг за Световното по сноуборд в Банско

4-годишно детенце почина, роми окупираха разложката болница

Остава бедственото положение в смолянската община Баните

Пушач издаде пиян шофьор в Шумен

Бойко Борисов посрещна Ангела Меркел на летището (ВИДЕО)

Българин от Русе извади богоявленския кръст в македонска община, отрупаха го с подаръци

Йоханес Хан: Европа не може да се сведе до банкомат

76,4 млн. лв. е проектобюджетът на Велико Търново за годината Предвидени са 300 000 лева за ремонт на пътища в населените места

Задържаният куриер на алоизмамниците имал регистрация за наркотици

Цистерна с газ дерайлира на гара Бяла

Ким Кардашиян и Кание Уест кръстиха дъщеричката си Чикаго

Дългото излежаване през уикенда е полезно за здравето, казват учени

Румен Петков проведе среща с Владислав Кононов, изпълнителен директор на Руското военно-историческо общество

Задържаха 16-годишен куриер на измамници с „пратка” от 76 000 лв.

Випускници от плевенска гимназия гостуваха в Стопанската академия в Свищов

Снимки: Стопанска академия - Свищов

Ден преди официалното им изпращане от родното училище, дванайсетокласници от Професионална гимназия по лозарство и винарство „Александър Стамболийски” – Плевен гостуваха в Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. По инициатива на катедра „Мениджмънт”, свищовското висше училище организира ден на отворени врати за плевенските гимназисти, завършващи различни специалности. С „Добре дошли в Академията с 80-годишни традиции и над 140 000 възпитаници”, гостите приветства зам.-ректорът по студентска политика и институционални комуникации, доц. д-р Николай Нинов. Той изрази увереност, че в рамките на визитата си, учениците ще успеят да получат необходимата им информация, да се запознаят с условията за обучение и живот в академичния кампус и да усетят академичния дух на свищовското висше училище. Доц. Нинов пожела на завършващите плевенски гимназисти успешно представяне на матурите, незабравим абитуриентски бал и прием в желаното висше училище.

В презентацията, подготвена за гостите, участваха представители на различни административни звена и центрове. От Кандидатстудентския център им беше разяснено какви са начините, необходимите документи и срокове за кандидатстване по предлаганите 17 бакалавърски специалности в редовна и задочна форми, в направленията „Икономика” и „Администрация и управление”. Представители на Академичния център за кариерно консултиране и връзки с обществеността поясниха какви услуги могат да ползват студентите в Стопанска академия, а от отдел „Студентска политика” учениците научиха какви стипендии могат да получават, когато станат студенти и как могат да бъдат настанени в студентските общежития. Възможностите за реализиране на мобилности в други държави с цел обучение или практика бяха представени от Центъра за международна дейност. В срещата участва и представител на Студентски съвет, който сподели какво за него означава да си студент в Стопанска академия.

След презентацията, гостуващите ученици и придружаващият ги учител Людмила Иванова посетиха академичния музей, където се запознаха с историята на свищовското висше училище и разгледаха вещи на Дарителя Димитър Ценов. Обиколката им в академичния кампус премина още през академичната библиотека и студентските общежития. Редом с настоящите студенти, гимназистите пробваха обедното меню в студентски стол №1. Освен сувенирните подаръци, сред изненадите, подготвени от домакините бе и осигурената възможност за гостите да се облекат с академични тоги и барети, и да запечатат в множество снимки посещението си в Стопанска академия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.