Високите цени увеличават интереса към имоти „на зелено“

Нараства търсенето на жилища в начален етап на строителството.

Излиза с около 25 на сто по-евтино

Работят по индивидуален проект

Интересът към жилища ново строителство и покупки „на зелено“ се увеличава заради високите цени, казват брокери на имоти. През последните няколко години жилищата поскъпнаха значително, като ръстът на цените изпревари увеличението на доходите на хората. В резултат нарасна търсенето на апартаменти в началния етап на строителството. Тяхната цена е с около 25% по-ниска от цената, която купувачът трябва да даде при завършване на сградата.

Други предимства на покупката „за зелено“ са възможностите за разсрочено плащане, строителство по индивидуален проект и довършителни работи според желанията на клиента. Поради всички тези фактори интересът към покупка „на зелено“ ще продължава да е висок, смятат брокери на имоти.

Търсенето на нови жилища няма да се понижи, защото хората и в България, и в целия свят се стремим към по-хубави апартаменти и къщи. Напоследък има търсене и на малки апартаменти, защото много хора, които нямат възможност да купят по-голямо жилище,  предпочитат да платят за по-малка площ, но да имат собствен дом. При покупка с цел инвестиция също предпочитани са по-малките апартаменти.

Покачването на цените на имотите е естествен процес, който е обвързан с инфлацията. Затова в големите градове, където има работни места, имотите ще продължат да поскъпват, категорични са брокерите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти