Арестуваха двама души за подпалването на четири пожара в Гърция

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 26 август 2019

Розово фламинго подлудява летище Бургас Аеропортът има надеждна звукова система

София планира 52 нови електробуса

Екстремна опасност от пожари в 11 области у нас се очаква утре

Над 1000 учители не достигат за страната Според синдикати педагозите са малко заради назначаването им на срочен договор

Катастрофа между три коли затруднява движението по магистрала „Тракия“

Гьобекли тепе и Зеугма – древният чар на Турция Югоизточната й част е все още непозната за туристите, но е истинска ориенталска приказка

Започнаха разговорите между външните министри на Франция и Иран по време на срещата на Г-7

Голям пожар гори край Охрид

Започва поредно издирване на жената птица Амелия Еърхарт - пионер в авиацията, изчезва без следа през 1937 г.

Самара Уивинг в сватбен съспенс “Докато смъртта ни раздели” е лятно жанрово забавление

Евакуираха плаж в Барселона заради бомба от Втората световна война

Деца от българската диаспора в Украйна, Сърбия и северна Македония посетиха Габрово Групата е част от втората национала кампания „Има и по-добро решение“

Иранска правителствена делегация е пристигнала в Биариц за срещата на Г-7

Маргарита Попова: Следвах закона, като отказах политическо убежище на Бююк

Маргарита Попова

Българските власти съвсем законно са отказали политическо убежище на турския гражданин Абдуллах Бююк. Това обяви във Варна вицепрезидентът Маргарита Попова, след като преди ден стана ясно, че не е одобрила молбата му.
„Следвала съм закона без обвързаност с каквато и да е друга конюнктура. Убежището е една от формите за закрила. След проучвания на комисията няколко месеца не се събраха данни, които да установят, че има основания турският гражданин да я получи. В молбата се претендира за политически преследвания, за това, че Бююк може да е неудобен в собствената си родина, но с политически мотиви по-скоро се иска друг тип закрила“, поясни Попова.
Вицепрезидентът подчерта, че обстановката сега е много сложна и трудна за преценка. „За нас като държава и като общество може би е най-трудна, защото става дума за междусъседски отношения и за ситуация, която изисква познаване в детайли, много информация и доброто разчитане на тази информация. Затова трябва да сме много внимателни“, уточни Попова. Тя прогнозира, че президентството ще бъде засипано от подобни искания, като увери, че когато хората търсят някакъв вид закрила нещата ще бъдат оглеждани внимателно и спокойно и ще се действа според закона.
От Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, където откри Петия международен фестивал „Магията на куклите“, Попова призова всички да бъдат внимателни в оценките си към българските институции, които били подложени на най-високо напрежение заради регионалните и глобални кризи.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Ти си боклук .И трепането ти е малко

  2. От доста време почти всеки ВУЗ се стреми колкото е възможно по-бързо да разкрие (със съдействието на НС) юридически факултет. Пионери в тази насока бяха ЮЗУ-Благоевград и Бургаския свободен университет. Добавяме и випускници на Магнаурската школа – Симеоново. Не стига,че обучението там не е на нужното ниво, та дори випускниците на БСУ едва пробиха благодарение на напористостта на бившата свекърва на сегашната председателка на БАС, ами започнаха от ВСС да избират/назначават техни кадри на отговорни постове. Примери: Г.Колев, Деница Вълкова и т.н. Сега липсва само Юридически факултет „Трите керемиди” – гара Темелково, та да бъде циркът пълен… И което е най-лошо: експресни бригади от софийски университети непрекъснато сноват из България да подготвят учили-недоучили псевдоюристи като тази Дружинна, която сега раздава „правосъдие” .

  3. По-горе посочих, че експресни бригади от софийски университети непрекъснато сноват из България да подготвят учили-недоучили юристи като тази Дружинна, която раздава „правосъдие” . Да споменем ли, че М.Попова е завършила първо Немска филология и сетне разбрала накъде духа вятъра , е записала и завършила Право. По същия път е тръгнала и М.Манолова. Завършила в МГУ специалност История и сетне се преквалифицирала в УНСС в юристка. Депутатът Л.Местан е завършил БЕЛ във ВТУ и като депутат Право във ЮЗУ. Я.Янев като депутат също е изкласил в ЮЗУ за юриЗД.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.