Вицепремиерът Валери Симеонов и полицията в нощна акция, иззеха уредбите на "Оксижен"

Вицепремиерът Валери Симеонов, заедно с полицаи от РУ в Слънчев бряг, предвождани от зам. шефа на районното- Неделчо Рачев, както и всички контролни институции, са спретнали безпрецедентна нощна акция в Слънчев бряг.

В 01 часа през нощта те са се събрали пред сградата на полицията и се разделили на две групи. Започнали са изненадващи проверки на заведенията по централната алея, вдигащи адски шум и смущаващи спокойствието на летовниците. Първият "удар" бил в бар "Оксижен", свързван с Божидар Кузманов, известен като Божо Кравата, който миналия сезон имаше конфликт с Митьо Очите. Престрелката между хората им взе жертва, а Очите бе тежко ранен.

Заведението е имало над 20 акта за нарушения до снощи, но продължаваше да работи и да нарушава разпоредбите за шум.

"Не е затворено, защото за да се затвори едно заведение, трябва да е направило много тежки нарушения. Но иззехме на два пъти уредбите им. Спряха им и покупко- продажбите", каза пред Труд Валери Симеонов.

След като веднъж били иззети уредбите, заведението се опитало да продължи да работи, като били донесени нови. Изненадващо обаче проверяващите се върнали и отново ги прибрали. Заради отказ за съдействие и съпротива DJ-ят бил закопчан с белезници и прибран в районното за 24 часа.

Проверени са били още съседното заведение Съни Дриймс и Корнера, които също дънели до дупка, но изведнъж потънали в тишина.  Странно е, че друго знаково заведение – 4U – тази нощ не работело, което било подозрително за теч на информация, че ще има инспекция.

До края на лятото ще има още подобни проверки, никое заведение, което вдига шум няма да бъде подминато, каза Симеонов.

Коментари

Задължително поле