Владимир Илиев, спортист №1 на България: Обичам там, където е трудно

Световното ще бъде на 1650 метра надморска височина, но аз обичам там, където е трудно – заяви Владимир Илиев, спортист №1 на България за 2019 година. - Това е най-високото място за състезанията от нашия календар, а и се доближава до условията, в които тренираме на Белмекен. Така че там се чувствам добре. И класиране в топ 8 за мен ще е успех.

Шампионатът е през февруари в италианския курорт Антерселва.

Биатлонистът се прибра от Франция, където взе участие в поредния старт за световната купа, заради което пропусна и награждаването за №1 у нас. А минути, след като стъпи на българска земя получи статуетката от Екатерина Дафовска, президента на федерацията и олимпийска шампионка от Нагано 98. Илиев заслужи признанието на медиите за историческия първи медал, който донесе от световно първенство при мъжете – сребро.

„Знам върху какво още трябва да работя, а именно в стрелбата – призна Илиев. - Но в момента има два отбора – Норвегия и Франция, които са далеч пред всички останали. Идват с огромни камиони, с машини за обработка на ските. Във Франция температурите бяха 12 градуса над нулата, нетипични за зимата. Но те и там бяха най-добри, а останалите, грубо казано, стояхме и гледахме.

Илиев кара ски с марката „Фишер“, но разкри че в момента и самата компания прави проучвания за грешки в изработката им.

„Няма биатлонист, който да се състезава с нови ски, всички се караме с миналогодишните – разкри Владимир. - Но когато температурите се нормализират в следващите месеци, мисля че ще скъсим изоставането си.“

Снимка

Владимир Илиев разкри, че статуетката за спортист №1 у нас е отличен завършек на изминалия сезон. Биатлонистът сподели, че за първи път от 7 г. ще прекара Коледа със семейството си – само 4 дни, а после е пак на лагер в чужбина. Снимка СПОРТАЛ

Коментари

Задължително поле