Владимир Путин: Руският флот може да отговори достойно на всяка агресия (ВИДЕО)

Снимка: Twitter/Архив

Военноморските сили на Русия могат да отговорят достойно на всяка агресия, заяви държавният глава Владимир Путин по повод деня на руския флот, цитиран от РИА новости.

Путин е категоричен, че страната му има най-доброто въоръжение, но тяхното истинското предимство на Русия идва от "екипажа и предаността към родината".

Президентът разкри също, че въвеждането на съвременно въоръжение във флота на родината му е завършено на 62%, като е нужно процесът да продължи до пълното обновяване на военноморските сили, това заяви руският президент Владимир Путин. „Нашият дълг е да удвоим могъществото на Военноморския флот на Русия – на надводните и подводните сили, на морската авиация, на бреговата

охрана и морската пехота“, каза Путин в своите встъпителни слова по време на честванията на Деня на руския флот в Санкт Петербург. Според руския президент „успешното развитие“ на военноморски сили е „необходимо условие за повишаване на сигурността на Русия и нейните граждани“.

„Държавата отделя огромно внимание по въпроса за укрепване на флота. Равнището на модерното въоръжение и техника в него стигна до 62% и ще продължава да се покачва още“, заяви още президентът.

Коментари

Задължително поле