36-годишен стана главен архитект на Бургас Емил Бурулянов спечели конкурса на Общината

СЗО: Рискът от разпространението на коронавирус е много висок

Парламентът на Иран спря работа заради коронавируса

Два автобуса с деца са блокирани на Витоша заради снега

Венцислав Мутафчийски: На този етап няма положителни проби за коронавирус у нас

Слави внесе в съда документи за регистрация на „Има такъв народ“

49 души в Добричко са под наблюдение заради коронавируса, няма хоспитализирани

Първи два случая на коронавирус в Мексико

Григор: Загубите от Стан ме мотивираха

Тотото смени управата си

Британец, намиращ се на кораба „Даймънд принсес“, е починал от коронавирус

Борисов обсъди с Ердоган ситуацията с мигрантите

Кукери ще гонят злите сили в бургаски квартал

Братя Диневи отменят тържеството по повод 3 март

Областният управител на Сливен изиска информация от работодатели и кметове във връзка с новия коронавирус

Владислав Горанов: Наредба Н-18 влиза в сила, когато сме готови

Промените в Закона за БНБ се подкрепят и от ЕЦБ, напомнят от ведомството на Владислав Горанов.

„В момента протичат консултации между приходната агенция и представителите на бизнеса, така, че да се премахнат всички спорни моменти за различните браншове в наредбата Н-18. Тя ще влезе в сила, когато сме готови. Дали ще стигнат тези шест месеца, според мен да, защото е реалистичен срокът, но нищо не е на всяка цена“. Това каза финансовият министър Владислав Горанов по темата за отложената наредба за касовите апарати в отговор на депутати от Комисията по бюджет и финанси, където бе поканен по процедура.

„Днес представители на приходната администрация са се срещнали с големите търговски вериги и ги помолих да проявят гъвкавост, защото чисто политически, ако не можем да убедим малкия и среден бизнес в ползата на Н-18, тя се превръща от ефект в дефект“, допълни министър Горанов.

По думите му голяма част от бизнеса вече е изпълнил изискванията на наредбата, но очевидно липсата на комуникация води до неразбиране. Горанов призна, че има комуникационни дефицити от страна на НАП, както и че срещите се оказаха недостатъчни да се премахнат опасенията на малкия и средния бизнес, породени от страх от неизвестното.

По темата за хазарта той отговори на журналистически въпрос, че е данъчна тайна дали са запорирани сметки на Васил Божков. В момента прокуратурата е възложила проверки на свързани с хазартния бос фирми.

Горанов заяви, че държавата няма как да се намеси в търговски взаимоотношения, запитан дали хората, спечелили от „Национална лотария“ ще си получат парите. За проверката в Комисията по хазарта той каза, че освен при лотарията има нарушения и при други игри.

„Финансовата инспекция е на път да издаде окончателен доклад за щети за около 560 млн. лева са нейните констатации. Мисля, че това число се чу и в ефир. Но повече детайли по самата инспекция може да споделяме само след разрешение от прокуратурата. Резултатите от нея ще бъдат част от всички процеси, които се провеждат във връзка с досъдебните производства. Освен при лотариите, има установени нарушения и при други игри“, каза още финансовият министър.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.