ВМЗ-Сопот изпълнява договори за още 130 млн.лв. до Нова година

Договори за още 130 милиона лева се очаква да бъдат изпълнени до Нова година във „ВМЗ” ЕАД – Сопот, съобщиха от ръководството на най-голямата държавна оръжейница у нас.

По този начин в предприятието за боеприпаси ще се реализира рекордна печалба. Според финансовия отчет за първите 9 месеца на 2017 г. „ВМЗ” ЕАД - Сопот има 152 млн.лв. печалба от производството на специална продукция и надхвърли с 18 млн.лв. резултата за същия период от 2016 г., когато тя бе 135 млн. лв. За деветмесечието на 2017 г. приходите на сопотската оръжейница от продажби са малко над 400 млн. лв, което е с 97 млн. повече в сравнение с миналата година.

Разходите на „ВМЗ” ЕАД от 1 януари до 30 септември тази година възлизат на 248 млн. лв. - с 80 млн. лв. повече спрямо деветмесечието на 2016 г. Общият размер на задълженията е 87 млн. лв., което според отчета е с 65 млн. лв. по-малко отколкото към края на миналата година и това се дължи на значителното намаление на данъчните задължения и задълженията за социално осигуряване на дружеството.

Предприятието е направило и инвестиции в машини и съоръжения в размер на 22.7 млн. лв., показват още отчетите. Според тях „Вазовските машиностроителни заводи” остават най-големият работодател в региона, като численият състав на дружеството е нараснал на 4500 души. Новият възход на предприятието започна в края на 2015 г., като оттогава досега расте не само обемът на произвежданата продукция, но и броят на работните места. Само от началото на 2017 г. във ВМЗ са назначени близо 900 нови служители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика