Водата на шуменци трябва да падне на 3,30 лв./кубик

Снимка: Авторът

Зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков обяви, че цената на водата, която плащат шуменци, ще бъде намалена. Това е второ негово обещание за годината. По думите му ще бъде върната старата цена от 3,30 лв. за кубик, т.е. ще се махнат 10-те стотинки на последното увеличение от началото на годината.

Междувременно през юни новият управител на ВиК-Шумен каза, че не възнамерява намаление.

"Като съм поел ангажимент, новият управител ще направи това, което съм поел като ангажимент за Шумен", каза Нанков пред журналисти в Шумен.

Той уточни, че вече е говорил с кмета на града, с областния управител и с новия шеф на ВиК-дружеството. Уточни, че дружеството е в много тежко финансово състояние и в същото време му предстои да реализира важен европейски проект за строеж на Пречиствателна станция за питейни води. Въпреки това, трябва да се откликне на гражданите с нормално качество на водата и с нормална цена на услугата, настоя Нанков.

Зам.-министърът уточни, че идната седмица, в четвъртък, има среща с ръководството на ВиК по двата въпроса - финансовото състояние и темата с цената, за да може да се редуцира.

И след построяване на Пречиствателната предвижданията са цената на водата да се запази в същите размери на минмум 2 - 2,5 г., разбира се при непроменливи цени на ел. енергията.

Коментари

Задължително поле