Водката облекчава болки в гърба и шията

Медици твърдят, че водката помага при облекчаване на болки в гърба и шията.

Остеохондрозата е причислена към “болестите на нашето време”

Прави се разтвор от спиртната напитка и мед, който се нанася върху възпаленото място

Водката помага за облекчаване на симптоми, породени от заболяването остеохондроза. Това съобщи руският специализиран медицински сайт “МедикФорум” по повод ползите от спиртната напитка.

Според изданието при обостряне на това заболяване се препоръчва да се правят компреси с водка. Позовавайки се на експерти, от сайта допълват, че компресите ще помогнат за облекчаване на оттоците и в допълнение затоплят засегнатата област. Така се облекчава болката.

За процедурата е необходимо да смесите водка с мед, обясняват от “МедикФорум”. След това, разтворът трябва да се нанесе върху възпаленото място и да го увиете с целофан и топъл плат или шал. Препоръчва се такъв компрес да се държи възможно най-дълго. Оптималното време е два часа.

От специализираното издание отбелязват, че остеохондрозата, причислена към “болестите на нашето време”, засяга всеки трети жител на Земята. Хората с тази диагноза изпитват болки в гърба и шията, а болката може да се разпространи и в раменете и дори в ръцете. Появяват се болки и в главата.

При остеохондрозата междупрешленните дискове се увреждат. Неправилната диета или упражненията могат да влошат нещата. Хората с остеохондроза не трябва да употребяват алкохол и цигари, тъй като притокът на кръв през съдовете може да се забави.

След публикуването на информацията, някои от читателите на “МедикФорум” изразиха несъгласието си с написаното в текста. По думите им водката трудно би повлияла за подобряването на физическото състояние при хора с остеохондрозата, особено когато се прилага чрез разтвор с мед.

Коментари

Задължително поле