Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

Стартът на тол системата се отлага за 27 март

Военните отдадоха почит към загиналите си колеги в Ирак

С ритуали в различни военни формирования в страната бе отбелязана 16-ата годишнина от нападението на база „Индия“ в град Кербала и беше почетена паметта на българските военнослужещи, загинали в Ирак, съобщиха от МО

В град Карлово пред Паметника на загиналите в борбата срещу световния тероризъм се състоя военен ритуал-панихида. Венци и цветя бяха поднесени от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на Сухопътните войски, командира на 61-а механизирана бригада, кмета на Община Карлово, колеги, приятели и близки.

„Ние загубихме другари от нашето семейство, семейството на българската войска. Но всеки един, който живее в нашите сърца, никога няма да бъде изгубен, изоставен или забравен. Ние помним петимата, дали живота си в този ден, помним и осемте, дали живота си след тях. Те изпълниха дълга си и спазиха клетвата си! Поклон!“, каза командирът на 61-а механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков.

В района на бригадата в памет на загиналите се проведе военно-приложно състезание „Индия“ 2019, в което участваха военнослужещи и цивилни граждани.

Панихида за военнослужещите от състава на 5-а Шипченска механизирана бригада, загинали в Ирак, бе отслужена в Плевен. С ритуал пред паметната плоча в района на военно формирование 22 160 – Плевен беше почетена паметта на офицерските кандидати Иван Инджов, Свилен Киров, Гърди Гърдев и Димитър Димитров. Свещенослужители от Плевенската епархия отслужиха молебен в памет на всички загинали при изпълнение на воинския си дълг и в мирно време. На нея присъства и о.з. бригаден генерал Валентин Буров – последният командир на 5-а Шипченска механизирана бригада.

В Казанлък военнослужещи от военното формирование 22 180 почетоха паметта на офицерски кандидат Иван Инджов с почетен караул и поднасяне на цветя на гроба му.

Военнослужещи от 68-а бригада „Специални сили“ участват днес и утре в панихидите в памет на офицерски кандидат Антон Петров и старши лейтенант Николай Саръев, които ще се състоят в родните им места Русе и Крумовград.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.