Волейболистките тръгнаха убедително в Евролигата

Снимка FIVB

Националките тръгнаха силно в Златната европейска лига по волейбол. Пред 800 зрители в зала „Христо Ботев“ в столицата нашите биха с лекота Португалия - 3:0 (13, 18, 19).

“Съперникът не беше от нашата класа – призна треньорът Иван Петков. - Но се радвам, че показахме това, което толкова бяхме тренирали – добра защита, както и да имаме скорост в атаката. Но има още върху какво да работим.“

Най-резултатна за нашите бе Гергана Димитрова с 14 точки, капитанката Христина Русева добави още 12 т.

В сряда националките играят с Украйна, а в събота посрещат „Азербайджан“, отново в зала „Христо Ботев“.

23-01„Голямата ни цел е влизане в Лигата на нациите, което е жизненоважно за нас – продължи Петков. - Сега момичетата ще изиграят 15 мача, ще се изправят срещу отбори от много високо ниво. А това ще им даде безценен опит и самочувствие.“

Същевременно мъжкият ни национален тим играят в момента първата си контрола с Русия в Москва. Утре е вторият мач.

Двата отбора се подготвят за двубоите от Лигата на нациите. Нашите започват с домакина Китай, Аржентина и САЩ (25-27 май). А следващия уикенд играят в „Арена Армеец“ с Русия, Сърбия и Австралия.

Селекционерът на сборная Сергей Шляпников включи 6-има дебютанти в тима.

Въпреки отсъствието на титулярни играчи в нашия отбор, националът Николай Пенчев смята, че колективът е добър и има своите шансове. „Сега сме добре сработени и очаквам да играем силно в лигата“, каза той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт