Временно преустановиха акцията по изчезването на 34-годишния мъж в Рила

Акцията по издирването на 34-годишния сноубордист, който вчера изчезна в Рила над ски зона „Картала“, е временно преустановена. В момента спасителните екипи правят анализ на ситуацията, след което ще се вземе решение дали търсенето да продължи, или да бъде възобновено утре, информира БНР.

Повече от денонощие продължава спасителната акция, която беше прекратена за около шест часа и възобновена тази сутрин. Претърсени са всички улеи и пътеки, по които карат фрирайдърите. Приятелите на изчезналия 34-годишен сноубордист от София също се включиха в издирването.

С помощта на две обучени кучета спасители от Благоевград, София и Банско влязоха в тялото на падналата вчера голяма лавина в района. Беше направен и опит за джипиес засичане на телефона на мъжа, който допреди часове беше включен. В момента се очаква специализирана техника на мобилния оператор, с която евентуално да се дадат по-точни координати. С оглед на това ще бъде взето решение дали акцията по издирването да продължи, или да бъде възобновена утре. 

След толкова часове престой в планината, без добра екипировка и изключително тежки метеорологични условия, вероятността мъжът да е жив е много малка, заявиха от ПСС.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България