Време е за филма „Другари, изключете Нинова!”

Стане ли време за избори, в БСП минават в режим “другарски огън”. През годините това е било и похват на “Позитано” 20 - раздрънчат се оръжия, пускат се в обръщение епитетите “партийни фараони” и “деца на партията”, обективите и микрофоните се насочват към всяко заседание на пленума на БСП, но в крайна сметка патроните се оказват халосни.

Сега Корнелия Нинова е напът да изключи лидера на пловдивските социалисти Георги Гергов от БСП, който вече е сред най-големите є критици. Но без неговата подкрепа през 2016 година, днес тя нямаше да е в кабинет №1 на “Позитано” 20. “Трябва да си пуснем филма “Другари, изключете Нинова!”, защото утре няма да има социалисти за изключване”, ми каза примиренчески вчера един от мълчаливите, но мъдри членове на НС на БСП.

За няколко години като председател на партията, Нинова успя да повтори всички фатални грешки на предшествениците си, като почнем от Жан Виденов, през Георги Първанов и Сергей Станишев. Помните, как Виденов заключи НДК, докато не се изгласува неговото. Първанов заложи на младите, после призна, че Сергей е най-голямата му грешка. Станишев сам каза, че се е предоверил, а опонентите му брояха загубите на избори.

“Нинова е прашинка в историята на БСП, която вятърът ще отвее след време, каза преди време по адрес на председателката Михаил Миков, когото тя наследи на поста. БСП ще загуби отново спечелени избори. Затова казват, че лидерите трябва да се учат от грешките на предшествениците.

Коментари

Задължително поле