„Солвей Соди“ отчете 135,5 млн. лв. печалба, раздава дивиденти

„Левски“ развързва кесията за нападател

Президентът наложи вето на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

В тежко състояние е 64-годишната жена, пострадала при катастрофата на „Хемус“

Серийният убиец от Кипър получи 7 доживотни присъди

ООН: Пленените джихадисти да бъдат съдени или освободени Мишел Бачелет призова страните да приемат своите граждани обратно при липса на обвинения срещу тях

Ники Минаж готова за сватба с престъпник Рапърката и приятелят є от 7 месеца са извадили документ за бракосъчетание

Яна на Петко Димитров позира полугола в булчинска рокля

ЕНЕРГО-ПРО обсъжда развитието на електроенергийната инфраструктура с местната власт в Североизточна България

Зверска катастрофа затвори пътя Бургас- Созопол

28-годишен буйствал върху капака на патрулка в „Люлин“, крещял и обиждал полицаи

Галена организира пищно парти за сина си (СНИМКИ)

Владимир Путин удължи забраната за внос на хранителни стоки от ЕС до 2020 г.

Кметът Иван Портних : ММФ“Варненско лято“ е предчувствие за век в културата ни

Изложбата „Тутанкамон“ пристигна в Бургас

Време за оценка: 10 години членство на България в ЕС

По инициатива на Посолството на Република България в Берн, съвместно с Посолството на Румъния и Делегацията на ЕС в Берн снощи беше организирано честване на десетата годишнина от членството на страната ни в Европейския съюз. По повод на събитието беше проведена кръгла маса, съобщиха за „Труд“ организаторите.

Като специален партньор е участвала швейцарската неправителствена организация „Ново европейско движение – Швейцария“ (NEBS).

Модератор на кръглата маса е бил известният швейцарски тв журналист и експерт по Централна и Източна Европа Марк Леман.

В началото на събитието приветствия към многобройната аудитория са поднесли посланикът на Делегацията на ЕС г-н Михаел Матисен, на Република България д-р Меглена Плугчиева и посланикът на Румъния г-н Влад Василиу.

В кръглата маса са участвали г-н Любомир Кючуков, директор на Института по икономически и международни отношения в София, г-н Дан Петре, генерален директор на румънския Дипломатически институт, както и съ-директорът на NEBS и депутат в парламента на Швейцария г-н Мартин Неф.

Под надслов „Време за оценка: 10 години членство на България и Румъния в ЕС“ по време на дискусията е била направена равносметка на членството на двете държави в ЕС, посочени са били предизвикателствата, поуките и успехите от присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз.

Интерес към събитието са проявили многобройни представители на швейцарските институции, парламентаристи, експерти в областта на европейската политика, университетски преподаватели, представители на НПО, както и много журналисти.

Специално подготвеното от Берн слайд-шоу и снимки, както и слайд-шоуто от Делегацията на ЕК в София са предизвикали голям интерес, много положителни коментари и въпроси от страна на публиката.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.