Връщат по 10-15 лв. за парно заради сбърканото ДДС

Вече са готови коригираните изравнителни сметки на “Топлофикация-София”.

Вече са готови новите фактури

Приспадат парите от задължения

Най-често между 10 и 15 лева обратно ще получат клиентите на “Топлофикация-София” заради по-високото ДДС, начислено в изравнителните фактури, показват данни на дружеството. Сумата ще бъде приспадната от настоящата фактура за плащане или от предходната, ако не е платена.

Ще бъдат компенсирани сметки, издадени след влизане в сила на по-ниското ДДС за парното. То беше намалено от 20% на 9% от 9 юли. За такава сметка обаче не се приема цялата изравнителна, а само разликата между платената авансово сума и реално дължимите пари за потребените количества топлоенергия. Няма да има промяна в сметките на потребителите, които са надплатили консумацията си през годината и имат да получават пари.

В системата на дружеството и платежните оператори вече са видими коригираните изравнителни сметки. Дължимите от “Топлофикация-София” суми ще бъдат автоматично възстановени по партидите на клиентите и ще послужат като депозит - ще бъдат приспаднати от текущи или от следващи дължими фактури. На абонатите на топлофикация, които нямат задължения, както по изравнителните сметки, така и по текущата фактура за август, сумата може да бъде изплатена на каса или да послужи за следващо задължение.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари