Всекидневни грижи за над 100 души в неравностойно положение в пловдивския район „Тракия”

Над 100 жители на Пловдив получиха всекидневна грижа благодарение на проекта „По-добър живот в район Тракия“.Това заяви кметът на района Костадин Димитров на заключителната пресконференция по повод успешното изпълнение на социалния проект.

„Постигнатите цели са в две направления: от една страна е осигурена грижа за над 100 души в неравностойно положение или възрастни хора в невъзможност сами да се грижат за себе си. Същевременно проектът прояви своя социален ефект като осигури трудова заетост и доходи на повече от 30 души, част от които са близки на хора с увреждания, изцяло ангажирани с грижа към тях”, коментира кметът на „Тракия”.

Част от предоставените социални услуги са нови и не толкова достъпни до масовия потребител, споделиха потребители, присъстващи на пресконференцията. Като пример те посочиха възможността да се срещат и работят с психолог, да ползват услугите на рехабилитатор, както и възможност за предвижване из Пловдив с осигурен от кметството специализиран транспорт, което им е дало реален и свободен достъп до социалния живот.

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров изрази уважение и благодарност към служителите, които са помагали на хората в нужда за всекидневните им потребности, свързани с хигиена, хранене, приготвяне на храна, поддържане на хигиена в жилището, както и на тези служители, които са допринесли за възстановяване социалния живот на потребителите чрез посещения на паркове, клубове на пенсионера, лечебни заведения и др. „Проектът има социален и икономически ефект. С него постигнахме подобрено качество на живот на хората с увреждания и съграждани над 65-годишна възраст, като се постарахме и да бъде преодоляно тяхното социално изключване и бедност“, допълни Костадин Димитров.

Коментари

Задължително поле