Меси развали проклятието „Челси”

Жандармерист спаси мишелов край Монтана

Стотици се простиха с Павел Панов

Валери Симеонов откри международната селскостопанска изложба „АГРА“

Подготвено е 72-часово задържане за стрелялия срещу полицаи в село Орешник

САЩ: Ще присъстваме в Черно море, Русия да свикне с това

Осиновителите на деца до петгодишна възраст ще ползват платен отпуск за една година

Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе (СНИМКИ) Затруднено е движението при село Самоводене

Всекидневни грижи за над 100 души в неравностойно положение в пловдивския район „Тракия”

Над 100 жители на Пловдив получиха всекидневна грижа благодарение на проекта „По-добър живот в район Тракия“.Това заяви кметът на района Костадин Димитров на заключителната пресконференция по повод успешното изпълнение на социалния проект.

„Постигнатите цели са в две направления: от една страна е осигурена грижа за над 100 души в неравностойно положение или възрастни хора в невъзможност сами да се грижат за себе си. Същевременно проектът прояви своя социален ефект като осигури трудова заетост и доходи на повече от 30 души, част от които са близки на хора с увреждания, изцяло ангажирани с грижа към тях”, коментира кметът на „Тракия”.

Част от предоставените социални услуги са нови и не толкова достъпни до масовия потребител, споделиха потребители, присъстващи на пресконференцията. Като пример те посочиха възможността да се срещат и работят с психолог, да ползват услугите на рехабилитатор, както и възможност за предвижване из Пловдив с осигурен от кметството специализиран транспорт, което им е дало реален и свободен достъп до социалния живот.

Кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров изрази уважение и благодарност към служителите, които са помагали на хората в нужда за всекидневните им потребности, свързани с хигиена, хранене, приготвяне на храна, поддържане на хигиена в жилището, както и на тези служители, които са допринесли за възстановяване социалния живот на потребителите чрез посещения на паркове, клубове на пенсионера, лечебни заведения и др. „Проектът има социален и икономически ефект. С него постигнахме подобрено качество на живот на хората с увреждания и съграждани над 65-годишна възраст, като се постарахме и да бъде преодоляно тяхното социално изключване и бедност“, допълни Костадин Димитров.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете