Всеки трети не съжалява никога, че се е напивал

Проучване на независимия изследователски център в Лондон Global Drug Survey, обхванало над 100 000 души в 36 държави, доказа, че всеки трети човек никога не е съжалил, че се е напил през последната година.

Проведеното проучване има за цел да открие колко често хората в различните държави се напиват и какво е съотношението между пътите, в които те са се насладили на напиването, и пътите, в които са съжалили за това.

Оказва се, че за последната година, в световен мащаб хората се напиват средно 33 пъти или близо 3 пъти месечно.

Според статистиката, класацията топ 10 е оглавена от британците, които са се напили 51,1 пъти за последните 12 месеца, следвани от Щатите - 50,3 пъти, Канада - 47,9 пъти, Австралия - 47,4 пъти, Дания - 41,7 пъти, Индия - 41 пъти, Ирландия - 40,7 пъти, Мексико - 38, 2 пъти, Чехия - 36,8 пъти и Финландия - 34,9 пъти годишно.

Въпреки че България не влиза като самостоятелна държава в това проучване, за изминалата година на Балканите са се напили 31,5 пъти.

Изследването на GDS стига до заключението, че като цяло хората обичат да се напиват, като удоволствие от прекаляването с алкохол са изпитали в 70% от случаите.

Мъжете са тези, които по-рядко изпитват вина или съжаляват, че са се напили, сочи статистиката.

Разликата между мъжете под и над 25 години, които са се насладили на напиването, е под 1 процент. Същото важи и за жените под и над 25 години.

Ситуацията е различна при сравнението на възрастовите групи, когато става дума за тези, съжалили, че са прекалили с алкохола. При жените, разликата е 7% в полза на над 25-годишните, а при мъжете - 5%, отново в полза при по-възрастните от 25.

В заключение, учените от GDS предупреждават, че честата консумация на големи количества алкохол, въпреки удоволствието, носи и сериозни последствия върху здравето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл