„Парцелгейт” се развихри в Полша Премиерът си купил имот на шесторно по-ниска цена

След градушката в Горна Оряховица кметът свика кризисния щаб Градоначалникът е разпоредил незабавна проверка на щетите

Атанас Скатов се завърна от Хималаите

Министър Захариева: Германия счита България за важен партньор и за много силна проевропейска държава

Серенай Саръкая и Керем Бурсин се разделиха

КФН: Изплащането на 10 лева обезщетение на наследници на загиналите в катастрофа край Своге е противозаконно

Народът му отпуска края – харчи за курорт, техника и ремонти Увеличаваме разходите си по-бързо от останалите европейци

ЦСКА не се предава, титлата между Разград и „Армията“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 май 2019

Ники Лауда – Майсторът на резките завои

Мей предлага на депутатите да гласуват ново споразумение за Брекзит

Всеки трети не съжалява никога, че се е напивал

Проучване на независимия изследователски център в Лондон Global Drug Survey, обхванало над 100 000 души в 36 държави, доказа, че всеки трети човек никога не е съжалил, че се е напил през последната година.

Проведеното проучване има за цел да открие колко често хората в различните държави се напиват и какво е съотношението между пътите, в които те са се насладили на напиването, и пътите, в които са съжалили за това.

Оказва се, че за последната година, в световен мащаб хората се напиват средно 33 пъти или близо 3 пъти месечно.

Според статистиката, класацията топ 10 е оглавена от британците, които са се напили 51,1 пъти за последните 12 месеца, следвани от Щатите – 50,3 пъти, Канада – 47,9 пъти, Австралия – 47,4 пъти, Дания – 41,7 пъти, Индия – 41 пъти, Ирландия – 40,7 пъти, Мексико – 38, 2 пъти, Чехия – 36,8 пъти и Финландия – 34,9 пъти годишно.

Въпреки че България не влиза като самостоятелна държава в това проучване, за изминалата година на Балканите са се напили 31,5 пъти.

Изследването на GDS стига до заключението, че като цяло хората обичат да се напиват, като удоволствие от прекаляването с алкохол са изпитали в 70% от случаите.

Мъжете са тези, които по-рядко изпитват вина или съжаляват, че са се напили, сочи статистиката.

Разликата между мъжете под и над 25 години, които са се насладили на напиването, е под 1 процент. Същото важи и за жените под и над 25 години.

Ситуацията е различна при сравнението на възрастовите групи, когато става дума за тези, съжалили, че са прекалили с алкохола. При жените, разликата е 7% в полза на над 25-годишните, а при мъжете – 5%, отново в полза при по-възрастните от 25.

В заключение, учените от GDS предупреждават, че честата консумация на големи количества алкохол, въпреки удоволствието, носи и сериозни последствия върху здравето.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Това изледване е голям майтап. Явно не им е дошло на акъл на горките „изследователи“, че при нас за напиване се брои само ако стигнем до минало свършено незапомнено – „бил съм се бил напил“. Че даже и тогава следва „сигурно кой знае ама надали“. 5-6 големи ракии у нас се брои за културно почерпен…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.