Втори ден благоевградчани се обединиха в кампанията „Чист и зелен Благоевград!От нас зависи!”

И във втория ден на пролетната кампания „Чист и зелен Благоевград!От нас зависи!” десетки жители излязоха пред домовете си, за да почистят и облагородят зелените площи. Доброволци продължиха

инициативата,която стартира вчера при голям интерес.

Дамите от Съвет на жените и днес почистваха терените около отделенията в болницата в Благоевград. Продължиха с идеята да боядисат стари автомобилни гуми, да ги превърнат в красиви, цветни саксии. И днес имаше разположени шатри, както в центъра на града, така и по кварталите. Доброволците имаха възможност да получат необходимите материали за по-ефективно почистване.

Партньорите от Еко Партнърс, „Метро” и „Mr. Bricolage” подсигуриха всичко необходимо в името на по-чист и по-зелен Благоевград. Инициативата продължава и другия уикенд /13 и 14/ април, когато е и финала на пролетната кампания „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи”. В 16.00 часа, на 14 април, на площад „Македония” ще бъдат връчени и ваучери за пейки, за тези ентусиасти, които са събрали най- много лайкове на снимките си във фейсбук страницата https://www.facebook.com/events/471194166751503/ .

Целта на инициативата "Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!" е да се превърне в традиционна и да ни научи на уважение към природата. Идеята е да покажем на децата ни колко важна е тя за нашето здраве и колко ценно е това да я пазим чиста. Нека се обединим и заедно да почистим местата около домовете си, пред входовете си, близките паркове.

Нека всеки даде своя принос за по-чист и по- красив Благоевград!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България