Второто издание на фестивала "Shake that Хълм" ще е цели 5 дни

Второто издание на фестивала "Shake that Хълм" в Пловдив ще е цели 5 дни и ще продължи от 2 до 6 септември в подножието на Джендем тепе. Организаторите канят млади и стари "да бичат айляк" на поляната и обещават 80 часа музика, куп допълнителни събития, танци, работилници и студиа на открито, които "ще превърнат Пловдив в новата столица на хард рока, след като Каварна падна".

   24pl4010a-shake-that

Петдневният купон под тепетата и звездите ще бъде открит с изпълнения на групите "Репетитор", "Newance" и изгряващите звезди от "ТДК" на Главната сцена, а докато на Акустичната сцена ще се вихрят рокаджиите от "Burbon street". 3 септември пък ще е денят на етноритмите, като към родните групи и трупи "Still Drink", "Plastic Bo" и "Тъпани и гайди" ще се присъединят и музиканти от съседна балканска държава. Брейк клубове и рапъри от цяла България ще се стекат на 4 септември на поляната под Младежкия хълм за надпреварата "Битки под Тепето". Същата вечер на сцената ще избухнат "Keranov & Jay", Поднулевия и Черния, Badjo & Worst и Jentaro, а след полунощ хип-хоп вакханалията ще продължи с "Freestyle battle".

Програмата за 5 септември ще е по-лежерна, за разлика от последния ден на купона, който съвпада със Съединението на България и празника на Пловдив. Тогава освен народни ритми в съвременна интерпретация от ансамбъл "ЕРА 3000" зрителите ще се насладят и на изпълненията на шотландско-френско-руско-българската джаз група "The Bedlam Club".

Навръх Шести септември гост на "Shake that Хълм" ще е японката Сатоми Такада, която е влюбена в нашия фолклор и от години живее в България в село Каравелово.

Коментари

Задължително поле