Второто издание на фестивала „Shake that Хълм“ ще е цели 5 дни

Второто издание на фестивала „Shake that Хълм“ в Пловдив ще е цели 5 дни и ще продължи от 2 до 6 септември в подножието на Джендем тепе. Организаторите канят млади и стари „да бичат айляк“ на поляната и обещават 80 часа музика, куп допълнителни събития, танци, работилници и студиа на открито, които „ще превърнат Пловдив в новата столица на хард рока, след като Каварна падна“.
  24pl4010a-shake-that
Петдневният купон под тепетата и звездите ще бъде открит с изпълнения на групите „Репетитор“, „Newance“ и изгряващите звезди от „ТДК“ на Главната сцена, а докато на Акустичната сцена ще се вихрят рокаджиите от „Burbon street“. 3 септември пък ще е денят на етноритмите, като към родните групи и трупи „Still Drink“, „Plastic Bo“ и „Тъпани и гайди“ ще се присъединят и музиканти от съседна балканска държава. Брейк клубове и рапъри от цяла България ще се стекат на 4 септември на поляната под Младежкия хълм за надпреварата „Битки под Тепето“. Същата вечер на сцената ще избухнат „Keranov & Jay“, Поднулевия и Черния, Badjo & Worst и Jentaro, а след полунощ хип-хоп вакханалията ще продължи с „Freestyle battle“.
Програмата за 5 септември ще е по-лежерна, за разлика от последния ден на купона, който съвпада със Съединението на България и празника на Пловдив. Тогава освен народни ритми в съвременна интерпретация от ансамбъл „ЕРА 3000“ зрителите ще се насладят и на изпълненията на шотландско-френско-руско-българската джаз група „The Bedlam Club“.
Навръх Шести септември гост на „Shake that Хълм“ ще е японката Сатоми Такада, която е влюбена в нашия фолклор и от години живее в България в село Каравелово.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.