Пълният отказ от алкохол повишава риска от дeменция Умерената консумация пък го намалява

Най-малко четирима загинали при земетресението в Турция

Еколози: Пожарът в Дуранкулашкото езеро е унищожил местообитанието на редки птици

Акт за административно нарушение на издателите на осъвременения вариант на „Под игото“

Вижте кой е в първата десетка на „зелените“ милиардери Агенция Bloomberg обяви най-успешните бизнесмени в зелената икономика

Борис Джонсън подписа споразумението с ЕС за Брекзит Премиерът заяви, че с това се отваря нова глава в историята на страната

Земетресение от 6,8 по Рихтер удари Турция (ВИДЕО)

Училища затварят в половин България

Боливия прекратява дипломатическите отношения с Куба

Връщат размера на налога за хазарта (обзор) Обрат в облагането на игрите на късмета с нов законопроект

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Говорителка на Тръмп: Следващата седмица трябва да приключи процесът по импийчмънт

Вежди Рашидов е на посещение в Саудитска Арабия Обсъжда програма за културно сътрудничество

ГЕРБ за вота на недоверие: Служебно правителство е пир по време на чума (обзор) Водната криза е от политическо безхаберие, заяви Корнелия Нинова

Евакуираха мол в София заради бомбена заплаха

Във ВВС отчетоха успешно изпълнение на основните задачи

Основните задачи, произтичащи от Плана за дейността на ВВС (Военновъздушните сили) през 2018 г., са изпълнени успешно. Войските от ВВС се поддържат в състояние, осигуряващо изпълнение на мисиите и задачите. Това е един от основните изводи, направени по време на годишния анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината във Военновъздушните сили, който се проведе днес, съобщиха от МО.

В работата му взеха участие началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, съветникът по военната сигурност на президента бригаден генерал Васил Лазаров, заместникът на главния инспектор на Министерството на отбраната полковник Илиян Киров, началници на отдели и сектори в Командване и щаба на ВВС и командванията на подчинените военни формирования.

„Акцентът на усилията ни беше поставен върху подготовката за изграждане на необходимите способности за планиране и участие в самостоятелни и съвместни операции“. Това каза в експозето си командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков. Паралелно с този процес българските ВВС са участвали активно при изпълнение на третата мисия на Въоръжените сили „Принос към националната сигурност в мирно време“. ВВС гарантираха въздушния суверенитет на страната, осигурявайки непрекъсната и ефективна защита на българското въздушно пространство, каза генерал-майор Цанко Стойков.

Като основни предизвикателства през изминалата година той посочи задържането и мотивацията на подготвения състав и младите специалисти, които са основен фактор за успешното изпълнение на задачите. Максимално възможно количество ресурси са били съсредоточени в осигуряването на приемственост и достигането на ниво на подготовка от младите специалисти във войските. На всички нива са предприети действия за минимизиране на основните рискови фактори, свързани с безопасността на полетите. „Реализирането на проектите за модернизация, с акцент върху придобиването на нов боен самолет, са фундаментални за успешното развитие на способностите на ВВС и постигането на оперативна съвместимост със съюзниците от Алианса“, каза генерал-майор Цанко Стойков.

През 2019 г. усилията на Командването и личния състав приоритетно ще бъдат съсредоточени в съхраняване, поддържане и повишаване на нивото на летателната подготовка, -осигуряване на изправна и боеготова техника; както и в провеждане на курсове за приучване на млад летателен състав. ВВС ще участват в национални и международни учения, сред които и “Шабла 2019”. Ще продължат активните действия за осигуряване високо ниво на безопасност на полетите.

За проявени професионализъм, усърдие, инициативност и постигнати отлични резултати при изпълнение на служебните задължения през учебната 2018 г. командирът на Военновъздушните сили награди военнослужещи от Командването и подчинените военни формирования.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.