Във Велико Търново беше създадена областна координационна група за учене през целия живот

Снимка: Областна администрация

Днес във Велико Търново беше създадена областна координационна група за учене през целия живот. За председател на групата беше избран областният управител проф. д-р Любомира Попова. В специално организираната кръгла маса участваха началникът на Регионалния инспекторат по образованието на МОН Розалия Личева, експерти от областната администрация във Велико Търново, Териториалното статистическо бюро, както и представители на общинските администрации.

Госпожа Валентина Дейкова – национален координатор за учене на възрастни и ръководител на Проект № 3761-EPP-1-2015-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA – „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни” акцентира върху важността на проекта и представи кратки презентации за ефективността на процеса и неговите резултати.

По време на кръглата маса беше обсъдено и предстоящото провеждане на „Национални дни на ученето през целия живот“.

Те се провеждат за пета поредна година от Министерството на образованието и науката. Дните ще се проведат от 9 до 11 октомври 2019 г. в гр. Велико Търново. В програмата са включени изложение на институции за образование и обучение на възрастни, информационен семинар за журналисти, национална конференция, церемония за връчване на награди за принос към сектора за учене на възрастни, популяризиране на Електронната платформа за учене в Европа (EPALE), културни прояви и др.

Коментари

Задължително поле