Възстановено е движението на влаковете между Пловдив и Стамболийски

Снимка: Севдалин Палаузов/БНР

Възстановено е движението на влаковете по участъка между Пловдив и Стамболийски. От снощи движението се извършва по разписание, съобщава БНР.

Вчера 29-годишен работник загина, а друг е ранен при трудова злополука край гара "Тодор Каблешков“ в района на пловдивското село Златитрап. Около 10.00 часа при строеж на надлез се е срутила 20-тонна конзолна греда. Единият мъж е загинал на място, другият е откаран в болница.

Обстоятелствата около тежкия инцидент се разследват.  Загиналият работник е от село Шишманци, а пострадалият му колега е от Раковски. Той е със сериозна травма на глезена. Предстои му операция в университетската болница "Свети Георги" в Пловдив.

Двамата са работили като арматуристи - кофражисти към пловдивската фирма "Софстрой инвест" - ООД, която е подизпълнител на австрийската "Порбалт".Тази сутрин влаковете в района на гара “Тодор Каблешков” преминават с намалена скорост и само по единия път. Другото трасе все още не е пуснато. Очаква се това да стане до края на днешния ден.

Продължават и огледите на полицейските екипи, които установяват причините за падането на 20-тонната греда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България