Външният министър на Македония обяви, че ще се кандидатира за президент

Македонският министър на външните работи Никола Димитров призна, че е възможно да се кандидатира за президент на страната на предстоящите избори. "Не изключвам възможността да се кандидатирам за президент на страната", каза Димитров пред местната телевизия "24", пише БГНЕС.

"В момента има консултации, преговори, анализираме мнението на гражданите и социологическите проучвания", каза още дипломат номер на западната ни съседка.

"За мен е чест споменаването на моето име като евентуален кандидат за президент. Трябва да си направим изводите от изминалите години и всичко, което се случи в страната ни с амнистията, отказът да се подписват приети от парламента закони. Има доста уроци, които трябва да научим. В момента водя спор със себе си дали искам да бъда президент. Ръководя важен сектор и в същото време не съм член на нито една партия. Това е нещо много важно. С една дума, не изключвам възможността да се кандидатирам за президент", подчерта Никола Димитров.

Изборите за държавен глава на Македония по всяка вероятност ще се състоят в края на месец април и началото на месец май - първият кръг на 21 април, а вторият - на 5 май. Президентските избори трябва да бъдат обявени до 8 февруари. Мандатът на сегашния президент Георге Иванов изтича на 12 май

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа