Върнаха двоен убиец обратно в затвора след предсрочното му пускане

Снимка: Pixabay

Апелативният съд във Варна уважи протеста на Окръжната прокуратура срещу предсрочно пускане на двоен убиец на свобода според определението на първа инстанция. Варненският окръжен съд е освободил предсрочно осъдения на 20 години затвор Лазар Касабов за умишлено убийство на приятелката му и му дал изпитателен срок за остатъка от неизтърпяното наказание, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

43-годишният мъж е бил осъден първоначално на 13 години за извършеното тежко убийство през март 2001 г. на приятелката си Кремена Ат. и за придобиване на автомат "Калашников" със заличени серийни номера. След протест на държавното обвинение въззивната инстанция е изменила присъдата от 13 на 20 години. Убийството, извършено от Лазар Касабов, работещ като охранител, шокирало Варна преди 16 години.Той застрелял тогава приятелката си -студентка с автомата, след това разчленил тялото й с трион и го изхвърлил в района на телевизионната кула над града, като трупа затрупал с камъни. Личните вещи на момичето и оржието на убийството изхвърлил близо до Делфинариума. Останките от тялото на Кремена били открити почти месец по-късно от пастир.

В биографията на Лазар Касабов фигурира и причиняване на смърт по непредпазливост след умишлено нанесена тежка телесна повреда на студента Стефан Ст., извършено на 26 януари 1998 г. Тогава той сключил споразумение, по което за престъплението му било наложено условно наказание от 3 год. с петгодишен изпитателен срок.

Въпреки че Лазар Касабов показал положителните резултати в затвора, в определението на Апелативния съд, с което се уважава протестът на Окръжната прокуратура във Варна и се отказва условно предсрочното му освобождаване от затвора, се посочва, че той е причинил смъртта на две лица, а деянията му се отличават с особена жестокост и бруталност.

Коментари

Задължително поле