Вътрешният министър: Засилваме полицейското присъствие в Ботевград

МВР освобождава ръководството на областната дирекция на полицията в София

Засилваме полицейското присъствие в Ботевград и няма да вземаме сили от там. Това обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев в парламента.

По думите му в районното управление има 40 незаети места.

Относно случая с престрелката в града, при която загинаха Владимир Пелов и Марио Панчев, Радев заяви поясни, че МВР няма да може да приеме втори път подобни пропуски и изрази надежда Радослав Колев да бъде намерен.

Валентин Радев съобщи също, че Решихме да освободим директорът на ОДМВР-София и неговия заместник ще бъдат освободени. По-рано днес стана ясно, че Григоров е подал рапорт за пенсиониране.

"В Ботевград направихме на място анализ. Чухме всички, чухме кметовете. Реших, че трябва да освободя ръководството на областната дирекция. Те не се справиха", каза вътрешният министър.

Според него, може да бъде потърсена отговорност за случая в Ботевград и на други нива в МВР.  „Целта е да подобрим работата“, заяви министърът. „Кой по веригата не си е свършил, включително и аз. Виждате, опозицията ми иска оставката. Сигурно са прави, в техните очи това така изглежда. Само внимавам какво ми казват и се опитвам да им разчета мотивите“, поясни Валентин Радев. По думите му всеки министър си мисли, че върши правилни неща, но може да не е така.

Коментари

Задължително поле