В Банско заваля сняг, скиорите нетърпеливи

В Банско заваля сняг и това предизвика хиляди усмивки на лицата на банскалии. „Честит първи сняг, добър да ни е сезона", така се поздравяваха местните и обръщаха глави към пистите в планината. А там вече е истинска зима, натрупала е доста снежна маса и студентите, които ще окупират курорта за 8 декември се надяват да бъдат първите скиори за сезона, ако времето позволи.

Близо 10 хиляди учащи ще пристигнат за празника. Хотелиерите направиха сериозни промоции, така че места в Банско за 8-ми декември почти няма. На 5 декември пък ще бъдат запалени коледните светлини и елхата на Банско и ще има грандиозно огнено шоу.

От ски-зоната пък напомниха, че остават броени дни до 30 ноември, когато е последният срок за закупуването с голяма отстъпка на сезонни карти за 1300 лева общо. За същия период цените на картите за ученици и студенти ще са 1200 лева, а за деца от 7 до 16-годишна възраст ще се продават за 1100 лева.

За най-малките скиори сезонните карти ще струват 100 лева.

Картите могат да бъдат закупени от касите на начална станция на кабинковия лифт в Банско и в магазин “Максспорт” в гр. София, бул. България 81.

Така за трета поредна година концесионерът на ски-зона Банско - "Юлен” продава сезонни карти на намалени цени преди началото на зимната кампания.

Коментари

Задължително поле